Novi akcionar KOMBANK INVEST ad Beograd je NLB Skladi društvo za upravljanje d.o.o. Ljubljana

19.09.2024.

Zadovoljstvo nam je da obavestimo javnost da je 19.9.2024. godine NLB Skladi društvo za upravljanje d.o.o. Ljubljana, Republika Slovenija, na osnovu prethodno dobijene saglasnosti za sticanje kvalifikovanog učešća od KHOV Republike Srbije, uspešno završilo preuzimanje 100% akcija Društva za upravljanje UCITS fondom Kombank INVEST a.d. Beograd. Društvo je do sada bilo u vlasništvu NLB Komercijalne banke AD Beograd, tako da i pored ove izmene ostaje deo NLB Grupe.

NLB Skladi je najveće društvo za upravljanje u oblasti krovnih investicionih fondova u Sloveniji, kao i najveće društvo za upravljanje po ukupnoj imovini pod upravljanjem. Dugi niz godina drže lidersku poziciju na tržištu investicionih fondova (40,2 % tržišni udeo poslednjeg dana avgusta) i konstantno ostvaruju najveći udeo u ulaganju investitora u investicione fondove, a poverenje im je dao veliki broj ulagača iz Slovenije. Društvo je započelo poslovanje 1.1.2004. godine, a u 100% vlasništvu je Nove Ljubljanske banke d.d. Ljubljana. Društvo ima dozvolu Agencije za trgovanje vrednosnim papirirma Republike Slovenije za obavljanje usluga upravljanja investicionim fondovima, dozvolu za obavljanje usluga upravljanja finansijskim instrumentima i dozvolu za obavljanje određenih dodatnih usluga.

Strategija Društva NLB Skladi je da na slovenačkom tržištu i tržištu jugoistočne Evrope ponudi kompletnu paletu štednih proizvoda u oblasti investicionih fondova i upravljanja finansijskim instrumentima. Društvo za upravljanje planira to da postigne razvojem sopstvenih proizvoda. Osnova poslovanja Društva za upravljanje biće razvoj i upravljanje konkurentnim proizvodima i uslugama, prodaja proizvoda institucionalnim klijentima (finansijskim institucijama i velikim kompanijama), dok će distribuciju svojih proizvoda prema malim investorima obavljati preko partnera sa kojima ima zaključen ugovor o distribuciji, a na tržištu Srbije će kao i do sada glavni partner, odnosno distributer u prodaji fondova biti NLB Komercijalna banka AD Beograd, kroz snažnu sinergiju ka ostvarenju zajedničkih ciljeva NLB Grupe.

Dodatne informacije možete dobiti u sedištu Društva ili na e-mail info@kombankinvest.com